Branschorganisationen har som mål att bidra till en kompetenshöjning inom snöskoteråkningen. Förarbevisutbildning och en guideutbildning är viktiga för att säkerställa en positiv framtid för hållbar, ansvarsfull och trafiksäker snöskoteråkning.

KOMPETENS

FÖRARBEVISUTBILDNING

För att få köra snöskoter som måste du ha ett förarbevis eller bilkörkort taget före år 2000. Du kan ta ditt förarbevis genom olika företag och organisationer som har utbildningsbevis. Det kan vara en skoterklubb, företag eller körskola. Mer information om förarbevisutbildningar finns hos SSCO och SNOFED.


Branschorganisationen för hållbar snöskotertusim vill medverka till att förarbevisutbildningen för snöskoter håller hög kvalitet och bidrar till ökad kompetens bland alla snöskoteråkare.  

Med det ökade intresset för friåkning så behövs även högre kunskaper kring lavinsäkerhet. Se gärna filmen: 15 minuter. En film om snöskoter och laviner.

För aktuell information om snöförhållanden i den svenska fjällkedjan, gå in på www.lavinprognoser.se

HW_6111_Photo_Hans_Wardell.jpg

DIPLOMERING AV GUIDER

Det pågår ett arbete inom branschorganisationen med att ta fram ett en guideutbildning med diplomering för snöskoter. Den ska höja kompetens och kvalitetsnivån bland snöskoterguiderna och fungera som en framtida standard.


Behovet av en liknande utbildning finns även inom andra yrkesgrupper som t.ex. polis, fjällräddning, militär, pistörer och andra som använder snöskoter som ett arbetsredskap. 

Några pilotutbildningar under vintern 19/20 utvärderas just nu och förhoppningen är att kunna diplomera medlemmarnas guider under hösten/vintern 20/21. 

HW_2745_Photo_Hans_Wardell.jpg
 

Skoterturism

Följ

  • Facebook

Kontakt

070-209 02 31

Adress

c/o Jämtland Härjedalen Turism, Rådhusgatan 44 Östersund Sweden 831 82